بنرهای پیش‌گیرانه در خصوص مقابله با قاچاق کالا و ارز نصب شود و تیم‌های بازرسی صمت استان به‌صورت روزانه در تمامی شهرستان‌ها برای مقابله با قاچاق کالا فعال شوند.

 

به گزارش سایت باور ما به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری ایلام، دکتر حسن بهرام‌نیا روز شنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ضمن تشکر و قدردانی از حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس اظهار داشت: این حضور پرصلابت دو پیام مهم داشت؛ یکی پیام حمایت از مردم مظلوم فلسطین و دیکری پیام اعلام انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی را به دنیا مخابره کرد.

استاندار ایلام در ادامه با تبریک روز کارگر نیز گفت: کارگران چرخ تولید را به حرکت در می‌آورند و این قشر عاملان اصلی تولید در حوزه‌های مختلف هستند.

وی با اشاره به فرموده پیامبر(ص) در خصوص کارگران گفت: پیامبر(ص) فرمودند قبل از این‌که عرق کارگر خشک شود باید مزد وی را داد که این فرموده پیامبر(ص) باید نصب‌العین همه باشد.

دکتر بهرام‌نیا با اشاره به در پیش بودن هفته بزرگ‌داشت مقام معلم گفت: معلمان دارای جایگاهی والا هستند و شغل آنان برگرفته از رسالت نبی‌اکرم(ص) و بسیار مقدس است که به این عزیزان نیز تبریک عرض می‌کنم.

وی با اشاره به ضرورت تامین نهاده‌های دامی توسط جهاد کشاورزی استان گفت: باید تمامی تلاش خود را برای تامین نهاده‌های دامی به‌کار گیریم و نظارت بر توزیع نیز به‌صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به قاچاق در حوزه نفت سفید گفت: به دلیل اینکه نفت سفید در فصل خاصی از سال مورد استفاده جامعه است، شاهد قاچاق قابل توجهی در این حوزه نیستیم.

دکتر بهرام‌نیا ادامه داد: در بحث قاچاق می‌بایست در چارچوب قانون، تمامی دستگاه‌های اجرایی با دستگاه‌های قضایی و انتظامی همکاری کنند.

وی در ادامه با اشاره به کالاهای قاچاق موجود در اموال تملیکی گفت: به دلیل انجام امورات اداری برای واگذاری این کالاها، بعضاً در برخی از موارد کالا از بین می روند و به اقتصاد کشور ضربه وارد می شود.

استاندار ایلام با اشاره به تسریع در تعیین تکلیف اموال توقیف شده و کالاهای قاچاق در استان گفت: پس از توقیف کالا، پرونده قاچاق پس از ارجاع به چندین دستگاه مرتبط برای صدور حکم ارسال می‌شود و بعضاً این فرایند به طول می‌انجامد که لازم است با هماهنگی قضایی و به‌صورت کاملا قانونی این فرآیند تسریع شود.

وی اضافه کرد: در دولت قبل بخشی از برنج و دیگر اقلام کالایی به دلیل این‌که به موقع تعیین تکلیف نشده بودند متاسفانه فاسد و خسارتی زیادی به اقتصاد کشور وارد شد که این موضوع نبایست تکرار شود.

دکتر بهرام‌نیا در ادامه خواستار توجه جدی دستگاه‌های متولی به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در خصوص مقابله با قاچاق کالا شد و گفت: در این راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره تاکید کرده‌اند جلوگیری از قاچاق باید کاملا قاطعانه صورت گیرد و در این زمینه حجت شرعی و قانونی بر همه برای استفاذه از تمامی ظرفیت‌ها برای مبارزه با قاچاق کالا تمام است.

وی با اشاره به مضرات قاچاق کالا برای کشور گفت: تعطیلی کارخانه‌ها، بیکاری، نداشتن نظم و انضباط در اقتصاد، از دست رفتن فرصت‌های شغلی و… از جمله مهم‌ترین مضرات قاچاق به شمار می‌آید.

وی در ادامه خواستار بالا بردن سطح آگاهی مردم در مبارزه با قاچاق کالا شد و گفت: لازم است زمینه مشارکت بیش از پیش مردم در مقابله با کالا فراهم شود.

برخی از مصوبات نشست:

‌‌۱_ میزگردی با حضور مدیران سازمان جهاد کشاورزی، صمت، استاندارد و نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌های مرتبط برگزار شود و چالش‌ها و خلأها و راهکارهای مقابله با قاچاق کالا در آن بررسی شود.
‌‌۲_ بنرهای پیش‌گیرانه در خصوص مقابله با قاچاق کالا و ارز نصب شود و تیم‌های بازرسی صمت استان به‌صورت روزانه در تمامی شهرستان‌ها برای مقابله با قاچاق کالا فعال شوند.
‌‌۳_ زیرگروه‌های نشست مقابله با قاچاق کالا و ارز فعال شود و خروجی تصمیمات کارگروه در این کمسیون مطرح گردد.
‌‌۴_ قاچاقچیان سابقه‌دار استان شناسایی و تعامل بین دستگاه امنیتی و انتظامی و دیگر دستگاه‌های مرتبط در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز افرایش یابد.
۵_ ضمن تقویت گلوگاه‌های قاچاق استان، روند رسیدگی به پرونده قاچاق تسریع شود و به دلیل اطاله دادرسی، تعداد قضات حوزه قاچاق کالا و ارز نیز افزایش یابد.
‌‌۶_ ضرورت هوشیاری تمامی دستگاه‌های انتظامی، امنیتی و قضایی در برابر سند‌سازی قاچاقچیان در دستور کار قرار گیرد.